Bangkok & Laos again, 4000 Islands!
Door: Stijn
Blijf op de hoogte en volg Stijn
08 Augustus 2011 | Laos, Vientiane
De volgende dag heb ik een op maat gemaakte leren jas laten aanmeten en besteld die ik, als ik terug kom in Bangkok, kan ophalen. Zeer benieuwd naar het resultaat want het is wel een top jasje van kalfsleer :) Hopelijk ziet hij er ook top uit want heb er toch nog 12500 Bath voor moeten aftikken (over de 300 E.). Nog goedkoop vergeleken met NL want daar betaal je voor kalfsleer over de 1000E en dan is deze ook nog helemaal op maat gemaakt. We shall see. 's Avonds na wat inkopen de tuk tuk ingestapt waar we opeens een enorme stortbui kregen. Pim en ik zaten aan de zijkant dus helemaal nat geregend.. De nachttrein was prima. Ik had dit al eerder met Remco, Tom & Mags gedaan dus wist wel een beetje wat we konden verwachten. Alles was prima geregeld en we hadden een schoon, prima bedje allemaal. Na ongeveer 12u reizen kwamen we aan in Ubon Ratchatani. Vanuit daar de tuktuk gepakt naar de grens met Laos. Ik moest een overstay betalen van 500 bath omdat mijn visum verlopen was (500 bath betaal je per dag). Pim moest 2000 bath betalen omdat die van hem al 4 dagen verlopen was. Eenmaal in Laos hebben we een taxi gepakt naar Pakse. Met dank aan de Lonely Planet wisten we een prima hotel te vinden in het centrum van Pakse. Die dag niet zoveel gedaan omdat we nog redelijk gaar waren van de trip. 's Avonds wat gegeten en een massage gepakt. Altijd fijn en kost echt geen drol hier, 3,5 euro voor een uur! Nog een biertje gedronken bij het hotel en toen het bedje opgezocht. De volgende dag hadden we een trip geboekt naar het Bolaven Plateau dat vlak bij Pakse ligt. We hadden onze private-driver die ons naar alle mooie watervallen bracht in zijn tuk-tukje. De eerste was redelijk, de 2de echt SUPER mooi. Aangezien het regenseizoen is hier was de waterval in volle glorie te bewonderen. Na wat filmpjes en een hoop mooie foto's zijn we door gegaan naar een 3de waterval. Helaas was deze niet goed te zien omdat er mist hing. Onderweg nog een paar x gestopt in lokale dorpjes. Laos is echt nog authentiek, alles 100 jaar geleden. Super aardige bevolking die nog echt opkijken als ze een FALANGGG (buitenlander) zien. Ook hier wat mooie foto's geschoten en toen terug richting Pakse waar we nog een lokale markt hebben bezocht. Ik werd er niet vrolijk van aangezien de kikkers en vissen nog levend op de 'toonbank' lagen. Super zielig hoe ze hier met beesten omgaan. Ik heb toen een stuk of 7 kikkers gekocht en ze vrij gelaten bij de Mekong rivier. De kans is groot dat ze snel weer worden gevangen maar goed... hopen dat dat niet gebeurd voor ze. 's Avonds genoten van het voetbal in ons hotel. Via internet een live-stream gekeken naar PSV (verloren :) en Ajax (gewonnen :). Daarna nog een hapje gegeten en toen maar gaan slapen. Vandaag vroeg opgestaan en vertrokken richting de 4000 islands waar ik me momenteel bevind. Nou dat was het dan wel weer voor vandaag. Nog maar een kleine maand en dan ben ik weer back home. Kijk ik ook wel naar uit ondanks dat het hier erg mooi is en je een overkill krijgt van alle indrukken. Het is altijd fijn om te gaan maar ook fijn om terug te komen.. Yara zorg maar dat je vrij bent die dag he :P Ik mis jou nu al veelste lang! En moeders (mis jou ook hoor) ik hoef jou niet te vertellen wat ik graag wil eten :) Zorg maar goed voor Kit en we houden contact! Sawadiiii vanuit Laos!
08 Augustus 2011 - 08:15
Yara:
Haha dat verhaal van pimmetjes avontuur met kahhh? blijft grappig!
And i'll be there dear! Kus -
08 Augustus 2011 - 08:31
Priscilla:
Heeey echt leuk allemaal ! Jullie genietten vollop haha je schrijft leuk wilde apen op fawaka na. En de ladyboy hahahhaaha lachen man geniet ze verder nog . Groetjesss